Η συνομωσία της Κύπρου

9.00

Οι μυστικές υπηρεσίες σπάνια, βεβαίως, δημοσιοποιούν τα αρχεία τους. Πολλοί όμως ερευνητές, που επικριτικά αποκαλούνται “συνωμοσιολόγοι”, έχουν φέρει στην επιφάνεια αρκετές από τις δραστηριότητές τους.
Το βιβλίο στηρίζεται στη μελέτη άκρως εμπιστευτικών φακέλων των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας και άλλων κυβερνητικών φορέων της Βρετανίας και των ΗΠΑ καθώς και συνεντεύξεις με πρωταγωνιστές της κρίσης.

Συγγραφείς : Brendan O’Malley – Ian Craig
Εκδόσεις Ι, Σιδέρης
Αριθμός σελίδων 428

Κωδικός προϊόντος: VINT_35747 Κατηγορία: Ετικέτες: , , ,

Περιγραφή

Η συνομωσία της Κύπρου, ΗΠΑ κατασκοπία και η τουρκική εισβολή.

Το κυπριακό πρόβλημα εμφανίζει μια σπάνια- αν όχι μοναδική ως προς τη μη διευθέτηση και επίλυσή του- αντοχή στον χρόνο. Εδώ και πενήντα χρόνια, από τις αρχές της δεκαετίας του 1950. κυριαρχεί στο διεθνές πολιτικό σκηνικό με εναλλασσόμενα επίπεδα έντασης και προτεραιότητας ως διεθνές πρόβλημα, απειλεί πρωταρχικά την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια. φέρνοντας κατ’ επανάληψη δύο μεγάλες χώρες της περιοχής, μέλη του ΝΑΤΟ και ζωτικούς παράγοντες για τη Δυτική  Άμυνα και πολιτική, την Ελλάδα και την Τουρκία στα πρόθυρα πολέμου. Πρόκειται για μία χαρακτηριστική περίπτωση διεθνούς ζητήματος. καταδικασμένου, φαίνεται, από τη γεωγραφία, τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές  παραμέτρους του, να καθίσταται εσαεί δυσεπίλυτο.

 

Πίσω στα βιβλία

Additional Information

Weight0.630 kg
Dimensions15 × 23 cm