Λεγεώνες της νύχτας

15.00

Λεγεώνες της νύχτας
Συγγραφέας : Μαρίνα Ζωγράφου
Εκδόσεις : ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
ISBN : 960-270-825-5
Αριθμός σελίδων : 317
Η Μαρίνα Ζωγράφου γεννήθηκε στην Κομοτηνή και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πιάνο και θεωρητικά στο “Ελληνικό Ωδείο”.
Επίσης, ασχολήθηκε με τη ζωγραφική.
Έχει εκδώσει έντεκα ποιητικές συλλογές, τέσσερα μυθιστορήματα καθώς και έργα δοκιμιακού περιεχομένου και έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις (Μετάλλιo της Academie de Lettres du Perigord, Bordeaux, 1992, Μετάλλιο “Santiers Poetiques”, Nimes, 1992 & 1996, Χρυσό Μετάλλιο “Dove Awards”, Melbourn, 1995, κ.ά.).
Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα κινεζικά.

Κωδικός προϊόντος: VINT_64498 Κατηγορία: Ετικέτες: , ,

Περιγραφή

Λεγεώνες της νύχτας

Η ποίηση της Μαρίνας Ζωγράφου είναι σύντομη αλλά πολύ δυνατή, συνδέει το ρομαντισμό με το ρεαλισμό. Με τα ποιήματά της μπαίνουμε σε μια υπέροχη νεραϊδοχώρα, διότι είναι γεμάτα φαντασία, αγαπητά και ευπρόσδεκτα από παγκόσμιους ποιητές, κριτικούς ποίησης, μεταφραστές, αναγνώστες. Είναι μια διάσημη ποιήτρια, φημισμένη σ` όλο τον κόσμο και γίνεται αποδεκτή απ` όλο και περισσότερους παγκόσμιους συγγραφείς. […] Πιστεύουμε πως το βραβείο Νόμπελ είναι μια τιμή που της αξίζει και ελπίζουμε πως αυτή η μέρα θα` ρθει γρήγορα…
Li Zhi
Ποιητής, μεταφραστής,
Καθηγητής πανεπιστημίου, Πεκίνο, Κίνα

Πίσω στα βιβλία

Additional Information

Weight0.676 kg
Dimensions15 × 23 cm