Λεξικό με πίνακες

7.00

Εκδόσεις : Βολονάκη
Αριθμός σελίδων : 309
ISBN : 978-960-381-389-7
Λεξικό με πίνακες ομαλών και ανώμαλων ρημάτων της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.
Το βιβλίο αυτό έχει στόχο να βοηθήσει το μαθητή του Γυμνασίου και του Λυκείου, ώστε, εκτός των άλλων, κυρίως, να εξασκηθεί στην αντικατάσταση των ρημάτων, και περιλαμβάνει :
-Πίνακες με αντικαταστάσεις ρημάτων όλων των χρόνων και όλων των εγκλίσεων σε όλα τα πρόσωπα.
-Ετυμολογία -Ομόρριζα -Συνώνυμα -Αντίθετα -Σύνταξη των ρημάτων -Παρατηρήσεις δε ανωμαλίες ρηματικών τύπων -Γραμμικούς κανόνες -Ομόηχους ρηματικούς τύπους (σε πίνακες) -Ρήματα ενεργητικής φωνής (σε πίνακες) με : α) ενεργητικό και μέσο μέλλοντα, β) μέσο μέλλοντα, γ)αόριστο α’ και β’, δ)αόριστο β’ κ.ά.

Κωδικός προϊόντος: VINT_59568 Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Λεξικό με πίνακες ομαλών και ανώμαλων ρημάτων της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στο μαθητή του Γυμνασίου και του Λυκείου με στόχο να το βοηθήσει να ξεπεράσει με ευκολία όποιες δυσκολίες ενδέχεται να συναντήσει στο σχηματισμό των ρηματικών τύπων.
Είναι ένα πολύ χρήσιμο βοήθημα, κάτι που επιβεβαιώνει και ο συγγραφέας του με τη μακρά διδακτική του πείρα και με την πλούσια συγγραφική του προσφορά σχετικά με τον Αρχαίο Ελληνικό λόγο.
Το βιβλίο περιλαμβάνει όχι μόνο τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων που σημειώνονται στους πίνακες με μαύρα έντονα γράμματα αλλά και το ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ όλων των προσώπων σε όλους τους χρόνους και σε όλες τις εγκλίσεις.
Οι πίνακες περιέχουν τα κυριότερα ρήματα, ομαλά και ανώμαλα, που, χρησιμοποιούν οι δόκιμοι Αττικοί πεζογράφοι. Όσοι σχηματισμοί βρίσκονται ανάμεσα σε αγκύλες είναι που χρησιμοποιούνται από τους ποιητές ή τους μεταγενέστερους συγγραφείς.

 

Πίσω στα βιβλία

Additional Information

Weight0.500 kg
Dimensions17 × 23 cm