Μακροπρόθεσμος Διακανονισμός

5.00

Μακροπρόθεσμος Διακανονισμός
Αυτοβιογραφίες από τον Θανάση Λεντάρη
Εκδόσεις : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
Αριθμός σελίδων : 159
Ένα λυτρωτικό ταξίδι στα άδυτα της ψυχής. Ο προσωπικός Γολγοθάς ενός ανθρώπου που πάλεψε με τους δαίμονές του και βγήκε νικητής. Μια γραφή – ελεύθερη πτώση, που καταργεί κάθε κανόνα πλοκής και λογικής αλληλουχίας, φωτίζει όμως τις κρυφές και επικίνδυνες πτυχές του ανθρώπινου ασυνείδητου.Η γενναία προσπάθεια ενός ανθρώπου να αντικρίσει τον εαυτό του κατάματα και μια απόδειξη για τις ιδιότητες της γραφής.Ένα πολύτιμο δάκρυ, βαθιά αληθινό.

Κωδικός προϊόντος: VINT_33283 Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Μακροπρόθεσμος Διακανονισμός
Αυτοβιογραφίες από τον Θανάση Λεντάρη
Εκδόσεις : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ήταν χειμώνας του 1971. Μόλις είχε λήξει η στρατιωτική μου θητεία και ένιωθα τα νιάτα να με πλημμυρίζουν γεμάτα ζωντάνια και δίψα για ζωή, για το δικό μου ρόλο και τη δική  μου εξέλιξη.
Στην προσπάθειά μου να βρω δουλειά ήμουν αντιμέτωπος με την ανεργία της εποχής και το δικό μου ανήμπορο τρόπο. Ήταν σχεδόν μάταιο : οι υπάρχουσες θέσεις και δραστηριότητες δεν ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις μου.
Ο τότε φίλος και συμμαθητής μου Ανδρέας είχε κάποιο γνωστό έμπορο βιβλίων. Έτσι ήρθα σε επαφή με το χώρο της διακίνησης και της παραγωγής των βιβλίων. Πολύ σύντομα κατάλαβα ότι βρισκόμουν στο χώρο που αποζητούσα. Ένιωσα να μ’ απορροφά και να με ενδιαφέρει το αντικείμενο ως ποιοτικό και ως τρόπο να γνωρίζω τους άλλους και να κερδίζω τη συνύπαρξη, μέσα στην απροσδιόριστη και ρευστή πραγματικότητα της Αθήνας.
Είχα 7.000 δρχ. χρήματα της εποχής, δώρο από την μητέρα μου, και ελάχιστες δικές μου οικονομίες. Πριν να κερδίσω στην εμπιστοσύνη και τις επιπτώσεις, τα χρήματα ήταν απαραίτητα για το ρόλο μου ως εμπόρου άγνωστου στους εκδότες, όπως ήμουν τότε. Μ’ αυτό το αρχικό κεφάλαιο και τη συνεργασία του Ανδρέα ξεκινήσαμε μαζί τη διακίνηση μικροποσοτήτων βιβλίων. ‘Εμένα στην οδό Σκαραμαγκά, κοντά στο Πολυτεχνείο, και είχα τηλέφωνο στο μικρό δυάρι διαμέρισμα, στο βάθος του διαδρόμου.

Πίσω στα βιβλία

 

Additional Information

Weight0.350 kg
Dimensions14 × 21 cm