Μισό καράβι από τη Χίο

3.00

Μισό καράβι από τη Χίο
Συγγραφέας : Αγγελική Συρρή-Στεφανίδου
Εκδόσεις : ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Πρώτη έκδοση : Οκτώβριος 2007
ISBN : 978-960-417-452-2
Αριθμός σελίδων : 253
Η Αγγελική Συρρή-Στεφανίδου γεννήθηκε στη Χίο, όπου τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Από τα πρώτα μαθητικά της χρόνια γράφει.
Η ποιήτρια μητέρα της, Ξανθή Σ. Συρρή, της κληροδότησε το χάρισμα να εκφράζεται γράφοντας και την έμαθε να αγαπά τον λόγο και τους ανθρώπους.
Μαθήτρια του Γυμνασίου πρωτοστάτησε στην έκδοση του μαθητικού περιοδικού «ΙΑΣ».
Τον Οκτώβρη του 2002, πάλι από την Εμπειρία Εκδοτική, παρουσιάζεται το νέο της μυθιστόρημα «Της Στεριάς Τα Κύματα», που βραβεύτηκε από την Εθνική Εταιρεία των Ελλήνων λογοτεχνών σε πανελλήνιο διαγωνισμό στη μνήμη της Ουράνας Διωματάρη.

Κωδικός προϊόντος: VINT_78352 Κατηγορία: Ετικέτες: , ,

Περιγραφή

Μισό καράβι από τη Χίο
“Ένα ναυάγιο καρφωμένο στις ξέρες, ένα σκαρί σακατεμένο, καράβι στοιχειωμένο που παραδίνει τ’ απομεινάρια του ακυβέρνητα κι ανυπεράσπιστα στο έλεος των κυμάτων και του αγέρα είναι… Και της το ‘λεγε η νόνα μου της κυρα-Μαρουλιώς να μην καταριέται… Γενιές δεκατέσσερις μπορεί να κάψει το ανάθεμα! Μα κείνη… Για δες τήνε τώρα! Την είδες; Θαρρεί κανείς, έτσι που κάθεται με τις ώρες στο μπαλκόνι, πως αγναντεύει το πέλαγος και περιμένει. Περιμένει… ναι, περιμένει εκείνον που αποφεύγει μ’ απονιά να τη λυτρώσει τόσα χρόνια…”(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ).

 

Πίσω στα βιβλία

Additional Information

Weight0.341 kg
Dimensions14 × 20 cm