ΠΑΤΡΙΝΕΛΛΑ

7.00

ΠΑΤΡΙΝΕΛΛΑ
Συγγραφέας : Μαρία Καρέλα
Εκδόσεις : ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ  Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ
ISBN : 960-14-0212-8
Αριθμός σελίδων : 285
Η Μαρία Καρέλα γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε στην Πάτρα. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο. Από το 1992 έχουν εκδοθεί τέσσερις συλλογές διηγημάτων της με τίτλους: “Αποκοτιές”, “Επιμύθιο σιωπής”, “In memoriam” ,”Τραπέζ”, και τα μυθιστορήματα: “Πατρινέλλα”, “Δύο καλοκαίρια στο ονειροδρόμιο”, “Ηλιοβασίλεμα στο Μετζάο”, “Πέτρινες μνήμες”, “Το μυστικό της σοφίτας”, “… εις τας αυλάς”. Για το έργο της έχει βραβευτεί με χρυσό μετάλλιο και τιμητικό δίπλωμα από την Ένωση Λογοτεχνών Αθηνών και τον Οργανισμό Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – 19ο Φεστιβάλ Πάτρας. Επίσης έχει τιμηθεί από το “Σπίτι της Ευρώπης” και τη Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.

Κωδικός προϊόντος: VINT_86162 Κατηγορία: Ετικέτες: , ,

Περιγραφή

ΠΑΤΡΙΝΕΛΛΑ

«…Θα προσπαθήσω να ξετυλίξω το κουβάρι της μνήμης μου παίρνοντας κομμάτια από το ημερολόγιο της Ελένης Σταυροπούλου, έτσι όπως τα βρήκα γραμμένα (…), όταν κατάληξε στα χέρια μου μετά το θάνατό της στην Αφρική, και θα τα ενώσω με τα δικά μου ζωντανά κομμάτια, απ’ το δικό μου ημερολόγιο, που τα καταχωρίζω απαλείφοντας σχεδόν τις ημερομηνίες -οι αριθμοί με πονούν-, μόνο και μόνο για να ολοκληρώσω ένα κείμενο κατάθεση-καταγραφή που, ξετυλίγοντάς το, όπως η Αριάδνη το μίτο, θα καταδειχτεί ίσως το περίεργο παιχνίδι της μοίρας με τους ανθρώπους…
»Αδράχνω, λοιπόν, την ευκαιρία και γράφω, καταγράφοντας την ιστορία που… κομμάτι δικό της, κομμάτι δικό μου, υφαίνουν μια ολότητα σφιχτοπλεγμένου ιστού…»

Πίσω στα βιβλία

Additional Information

Weight0.496 kg
Dimensions14 × 21 cm