Σύνθια

3.00

“Σύνια” από την Μάγδα Πίκη 
Εκδόσεις : ΚΕΔΡΟΣ
ISBN : 960-04-3156-6
Αριθμός σελίδων : 232

Πόσο ένα μικρό κορίτσι είναι διατεθειμένο να μοιράζεται την αγάπη της μαμάς του με έναν άνδρα που δεν είναι ο πατέρας της;
Ίσως μία γιαγιά στο μικρό νησί να είναι η λύση, αλλά μέχρι πού φτάνει η δικαιοδοσία της;
Πόσο χρειάζεται ένα ψέμα στη ζωή ενός αγοριού που ζει μόνο με τον πατέρα του σε μια ξένη χώρα;
Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που υφαίνουν τον καμβά της ιστορίας τη; Σύθιας, ενός κοριτσιού σαν όλα τα άλλα, και του Εμί, ενός αγοριού σαν όλα τα άλλα παιδιά των οικονομικών μεταναστών που ζουν μακριά από την πατρίδα τους μέσα σε ένα ψέμα ή σε ένα όνειρο.
Ταυτόχρονα, μερικά παιδιά του μικρού νησιού ζουν τις δικές τους δυσκολίες και μαζί με τον Εμί και τη Σύνθια οργανώνουν μια αθώα συμμορία της άγονης γραμμής, για να διεκδικήσουν τη δικής τους ζωή, τις δικές τους προσδοκίες.

Κωδικός προϊόντος: VINT_87278 Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Περιγραφή

«Σύνια» από την Μάγδα Πίκη

Η Σύνθια ήταν δεν ήταν εφτά χρονών. Ακουμπούσε στην άμμο βότσαλα που έπαιρνε από ένα  καλαθάκι και τα τοποθετούσε όμορφα το ένα δίπλα στο άλλο, το ένα πάνω στ’ άλλο. Στη λεία πλευρά, ζωγραφισμένη μια μορφή γυναικεία. Η ίδια μορφή, με διαφορετικά όμως χρώματα για κάθε βότσαλο. Μαύρα μαλλιά, κόκκινα μαλλιά, μπλε μαλλιά, μοβ μαλλιά. Το μαντίλι στο λαιμό ακολουθούσε τις χρωματιστές αλλαγές των μαλλιών. Όμορφα συνδεμένα. Μόνο τα μάτια έμεναν ίδια. Μεγάλα μπλε. Και μονογραφή στην ακρούλα της πέτρας.
Η θάλασσα ανέβαινε ανάλαφρη και έβρεχε τις πέτρες με τη ζωγραφιά. Ζωήρευε τα χρώματά τους, λουστράριζε το πρώτο υλικό, που λαμποκοπούσε στον ήλιο και έπαιρνε ψυχή. Αποτραβιόταν το κύμα και άφηνε αφροκορδέλες να δένουν τα άλυτα χυτά και άλλοτε φουντωτά μαλλιά της νεροζωνταμένης εικόνας. Τραγουδούσαν τα βότσαλα της ακροθαλασσιάς καθώς αργοχαΐδεύονταν τα νερά πάνω τους και ακουγόταν το γέλιο του παιδιού ανακατεμένο με των γλάρων.
Εκείνη τη στιγμή, από το ξύλινο μπαλκονάκι που ανοιγόταν στη γαλανή απλωσιά, ακούστηκε η ζεστή φωνή της νονάς : «φόρεσε την ψάθα σου, Σύνθια. Θα σε κάψει ο ήλιος.»
Γύρισε το κοριτσάκι και κοίταξε προς το δίπατο σπίτι. Η ματιά πέρασε ανάμεσα από τα ,μαντεμένια κάγκελα του μπαλκονιού, βαμμένα μπλε, και ακούμπησε τρυφερά στο ασημί κεφάλι και στο φθινοπωρινό πρόσωπο της νονάς.

Πίσω στα βιβλία

 

Additional Information

Weight0.500 kg
Dimensions14 × 21 cm