Της στεριάς τα κύματα

4.00

Της στεριάς τα κύματα
Συγγραφέας : Αγγελική Συρρή-Στεφανίδου
Εκδόσεις : ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Πρώτη έκδοση : 2002
Παρούσα έκδοση : Μάρτιος 2017
ISBN : 978-960-417-497-3
Αριθμός σελίδων : 255

Η Αγγελική Συρρή-Στεφανίδου γεννήθηκε στη Χίο, όπου τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Από τα πρώτα μαθητικά της χρόνια γράφει.
Η ποιήτρια μητέρα της, Ξανθή Σ. Συρρή, της κληροδότησε το χάρισμα να εκφράζεται γράφοντας και την έμαθε να αγαπά τον λόγο και τους ανθρώπους.
Μαθήτρια του Γυμνασίου πρωτοστάτησε στην έκδοση του μαθητικού περιοδικού «ΙΑΣ».
Τον Οκτώβρη του 2002, πάλι από την Εμπειρία Εκδοτική, παρουσιάζεται το νέο της μυθιστόρημα «Της Στεριάς Τα Κύματα», που βραβεύτηκε από την Εθνική Εταιρεία των Ελλήνων λογοτεχνών σε πανελλήνιο διαγωνισμό στη μνήμη της Ουράνας Διωματάρη.

Κωδικός προϊόντος: VINT_93258 Κατηγορία: Ετικέτες: , ,

Περιγραφή

Της στεριάς τα κύματα

Η Χρυσούλα στρώθηκε στην ψάθινη πολυθρόνα με τα μαξιλάρια τα παχιά κι απολάμβανε το βραδάκι. Η ψυχή της έψαχνε κουράγιο για ν’ αντέξει το σήμερα, να ξεχάσει το χθες και να τολμήσει το παρακάτω. Νόμιζε πως είχε τη δύναμη να δαμάσει της στεριάς τα κύματα , αλλά η ζωή παίζει το παιχνίδι της με τους δικούς της κανόνες. Ό,τι χρωστάει το δίνει, αλλά ό,τι χαρίζει το παίρνει πίσω με τόκο. . . Ο άντρας της καπετάνιος, μα εκείνη καπετάνισσα και συνάμα τιμονιέρης. Ήταν και το σκαρί, και το πανί, και το κατάρτι. Ήταν και κυματοθραύστης, και το λιμάνι το απάνεμο. Με μια λέξη, ήταν η Μάνα. Και η Ελπίδα, η Βασιλική και η Μάρθα έπρεπε να βρουν το δρόμο τους. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ).

Πίσω στα βιβλία

Additional Information

Weight0.346 kg
Dimensions14 × 20 cm