ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Α’ ΤΟΜΟΣ

5.00

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Α’ ΤΟΜΟΣ
Συγγραφέας : Ν.Ι. Μέρτζος
Παραγωγή : ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.
Αριθμός σελίδων : 265

Με τον τίτλο «Εμείς οι Μακεδόνες», γεμάτος περηφάνια, ένας Μακεδών δημοσιογράφος έρχεται από την Μακεδονία να επανακαταθέσει την μαρτυρία της Ιστορίας σε καιρούς, όπου η επίμονη, μακροχρόνια και γιγαντιαία εκστρατεία αποπειράται και εν μέρει επιτυγχάνει, σε διεθνές επίπεδο, να αναιρέσει τους πανάρχαιους ελληνικούς όρους «Μακεδών» και «Μακεδονία» από την εθνική ταυτότητα του μακεδονικού ελληνισμού και από την ιστορική, εθνική και κρατική υπόσταση της Ελλάδος.

Κωδικός προϊόντος: VINT_38237 Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Περιγραφή

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Α’ ΤΟΜΟΣ
Συγγραφέας : Ν.Ι. Μέρτζος

Από τον πρόλογο :
Νύχτωσε στο πεδίο των Πλαταιών, πριν το καλύψει η δόξα, και οι Έλληνες αντίκρυ στον ξένο επιδρομέα τσακώνονταν μεταξύ τους, ως συνήθως, για τα πρωτεία. Έτσι, από πείσμα, Αθηναίοι και Λακεδαιμόνιοι είχαν αφήσει αφύλακτη την ελληνική πολεμική παράταξη στο σταυρικό σημείο της, ανυποψίαστοι πως την αυγή εκεί επρόκειτο να εκτοξεύσει ο στρατηγός Μαρδόνιος την τρομερή επίθεση των Περσών. Ήταν άνοιξη του 479 π.Χ. και ο ρους του παγκόσμιου πολιτισμού εκρίνετο εκεί, όπου « Ασωπός ποταμός ερρύη μέγας» – ένα ρυάκι δηλαδή.
Τότε – αναφέρει ο Ηρόδοτος – ένας έφιππος άνδρας γλίστρησε ολομόναχος μες στην βαθύτατη νύχτα από το στρατόπεδο των Περσών και παρέδωσε στους Έλληνες το μέγα μυστικό με πλήρη τα σχέδια του εχθρού. «Αυτός τε γαρ Έλλην γένος ειμί τωρχαίον και αντ’ ελευθέρης δεδουλωμένην ουκ αν εθέλοιμι οραν την Ελλάδα».

 

Πίσω στα βιβλία

Additional Information

Weight0.345 kg
Dimensions14 × 20 cm