Να είσαι καλός ως το θάνατο

3.00

Να είσαι καλός ως το θάνατο
Συγγραφέας : Ζιγκμοντ Μοριτς
Εκδόσεις : ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ
Αθήνα 1986 τέταρτη έκδοση
Αριθμός σελίδων : 262
Ούγγρος συγγραφέας(1897-1943). Από οικογένεια χωρικώνσπούδασε θεολόγοςνομικός και τέλος έγινε συντάκτης εφημερίδαςΠρωτοεμφανίστηκε στο περιοδικό Nyugat με το διήγημα Εφτά δεκάρες (1909και έγινε αμέσως ο συγγραφέας της μόδας του νέου λογοτεχνικού νατουραλιστικού ρεύματος.
Με δοκίμιαδράματαμικρά μυθιστορήματαμοντέρνες μπαλάντες σε πεζόέδωσε έντονες εικόνες μαγυάρικης και κυρίως αγροτικής και μικροαστικής ζωής

Περιγραφή

Να είσαι καλός ως το θάνατο

Ο Ζίγκμοντ Μόριτς, με την τόση ευαισθησία και την αγάπη του στο λαό, δεν μπορούσε ν’αφήσει έξω από τον κύκλο του ενδιαφέροντος του το παι­δί. Έγραψε και θαυμάσια παιδικά μυθιστορήματα. Το «Να είσαι καλός ώς το θάνατο» τυπώθηκε το 1921 και μεταφράστηκε σε 24 γλώσσες. Έγινε θεα­τρικό έργο και κινηματογραφικό φιλμ. Το έργο αυ­τό, που εκδόθηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά το 1980 και κυκλοφορεί τώρα σε έκτη έκδοση, είναι το μυθιστόρημα του πόνου και της ομορφιάς. Της τρυ­φερής αγάπης για τους μικρούς και καταπιεζόμε­νους. Είναι το μυθιστόρημα της αλληλεγγύης ενός μεγάλου καλού ανθρώπου προς όλα τα παιδιά του κόσμου.

Πίσω στα βιβλία

Additional Information

Weight0.412 kg
Dimensions14 × 21 cm