Επαρχία Σφακιών

20.00

Επαρχία Σφακίων

Αργίνη Γ. Φραγκούλη

Τόπος έκδοσης: Αθήνα

Έτος έκδοσης: 1997

Σε απόθεμα

Κωδικός προϊόντος: VINT_48177 Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Επαρχία Σφακίων

Αργίνη Γ. Φραγκούλη

Τόπος έκδοσης: Αθήνα

Έτος έκδοσης: 1997

 

Η καταγραφή της ιστορίας ενός Τόπου δεν αρκεί, να στηρίζεται, σε Βιβλιογραφικά στοιχεία, χρειάζεται να βασίζεται και σε επιτόπια έρευνα.

Με αυτή την προϋπόθεση και με τους ίδιους στόχους, η θετική συνεργασία μου, από το 1990 και μετά, με τον ανεκτίμητο αείμνηστο Θεόδωρο Βαρδινογιάννη, εκπρόσωπο του φερόμενου Ομίλου, έφερε στο φως της Δημοσιότηταςτρία Βιβλία των Ρεθυμνιώτικων Χωριών, ολοκληρώνοντας πολύπλευρα για α’ φορά, την εικόνα της Ρεθυμνιακής Επαρχίας.

Αυτά έγιναν με την πίστη, ότι στα Χωριά ζη η πιο γνήσια ψυχή της Κρήτης, άσχετο αν στα έγκριτα Ιστορικά Έργα, σπάνια προβάλλεται η υπεράξια Ιστορία τους…

Οι ως άνω 3 Εκδόσεις της αφιλοκερδούςπροσφοράς μου, που επετεύχθησαν με δαπάνη τψν προαναφερομένων φιλογενών Ρεθυμνιωτών, με συμπαράσταση της ευγενικής κ. Ελένης Ι. Κεφαλογιάννη και την φροντίδα του αξιότιμου κ. Λάμπρου Θεοδωρουλάκη, επέσυραν την εκτίμηση της Εκκλησίας Ρεθύμνης, των Υπηρεσιών Παιδείας και Πολιτισμού, Πανεπιστημιακών Εκπροσώπων Αθηνών και Κρήτης, Φορέων Τοπικών, του Κρητ. Τύπου, αλλά και των κατοίκων των εξιστορημένων Χωριών και της Νεολαίας.

αλλά η χρησιμότητα παρόμοιων βιβλίων, σαν συμβολή στη Διδασκαλία της Τοπικής Ιστορίας, σαν ενημέρωση εξαίρετων Φυσικών και Μνημιακών Χώρων, για γνωριμία από εντόπιους και ξένους έδωσε στον αείμνηστο Θεόδωρο Βαρδινογιάννη την Ιδέα Έκδοσης ενός Έργου για την Επαρχία Σφακίων, πιο ρεαλιστικού, από όσα σημαντικά, μέχρι σήμερα έχουν γραφή. Αυτό και μου επρότεινε. Η ιδέα λαμπρή. όμως το Έργο δυσχερέστατο και γι’ αυτό η σκέψη μου διστακτική, αλλά και αναποφάσιστη. Όμως η επιμονή, έπειτα και η επιθυμία του, το Έργο αυτό, να αφιερωθή, στη λατρευτή του μητέρα, με έπεισε να το αναλάβω.

Τον ίδιο, τον είχα δη, να βηματίζη στο Γραφείο του, αναφερόμενος στο Σχεδιασμό ενός Βιβλιογραφικού πλαισίου, ικανού να συμβάλη στην ευρύτερη γνωριμία του Κρητικού Νησιού.

Έτσι έγινε και με τούτο το Βιβλίο, εξιστόρησης της πατρογονικής του Επαρχίας των Σφακίων.

Άλλωστε στη τρισένδοξην αυτή ΓΗ, που τα παιδιά της θυσιάστηκαν για την αξειοπρέπεια, για την Ελευθερία, για την ίδια την Κρήτη, τούτο το Έργο, ας είναι ελάχιστος φόρος τιμής! (από τον πρόλογο του βιβλίου)

Πίσω στα βιβλία

 

 

Additional Information

Weight1 kg
Dimensions16.5 × 23.5 cm